Søk i denne bloggen

onsdag 3. november 2010

League of Legends: Clash of Fates


League of Legends er et spill i samme kategori som Defence of the Ancients og Heroes of Newerth. Her møtes RPG, RTS og Tower Defense-sjangrene for å skape en helt spesiell hybrid. Det som skiller League of Legends fra de andre, er at det er helt gratis å spille. Så, spørsmålet er om det er bra nok til å være verdt bryet. Det er det så absolutt.

Kort sagt kjemper to lag mot hverandre over nettet, og ved hjelp av lagarbeid, oppgradering av spillerfigurer og en god porsjon strategi, er det om å være de første til å ødelegge motstandernes hovedbase. Her handler det ikke om å sette opp bygninger, bruke forskjellige typer ressurser eller pumpe ut militære styrker. Her spiller du kun én karakter, eller som de heter i League of Legends, champions. Det er over 50 helter å velge mellom og for noen kan dette persongalleriet virke noe utilnærmelig. For å gjøre det hele enda mer komplisert har de alle unike spells, som gjør at hver eneste helt har sin helt egne spillestil. I tillegg kan heltene lvles fra nivå 1 til et maksimalt nivå på 18. 18 høres kanskje ikke mye ut, men det er en god grunn til at det er slik, kortet i ermet er nemlig at heltene må lvles opp på nytt for hver kamp.

Tårn møter kryp
Veiene mellom lagenes hovedbaser forsvares av robuste tårn, som automatisk angriper fiendtlige styrker. I kampene som må til for å få motstandernes forsvarstårn ned, er det ikke uvanlig at det bølger frem og tilbake i forhold til hvem som har overtaket. Etter hvert som man dreper andre spillere og fiendtlige NPCer(kalt kryp), og ødelegger hverandres tårn, får man både erfaringspoeng og gull. Poengene anvendes til å levle opp og forbedre spellsa, og gullet til å kjøpe utrustning som oppgraderer heltens attributter. Jo bedre utstyr, jo mer spenn må man ut med, og kampen for å sikre seg nok gull er det som oftest, men ikke alltid, avgjør kampene. Den endelige seieren kan innkasseres på to forskjellige måter, enten ved å ta ut tårnene og til slutt motstandernes hovedbygning, Nexus, eller ved at motstanderne rett og slett overgir seg.

De strategiske elementene handler om å vite hva ens egen karakter er god til, og ikke så god til. Riktig bruk av heltene er definitivt noe av det viktigste i League of Legends, og dine medspillere er ofte nådeløse i sin kritikk av deg dersom du ikke presterer. Dette er også noe av det som trekker negativt ned med spillet. I og med at League of Legends har en stupbratt læringskurve, må du regne med å bli kjeftet på av irriterte medspillere mens du lærer deg hvordan det hele fungerer. Det finnes en meget kort opplæringssekvens, men denne lærer deg kun det aller mest grunnleggende. Hva de ulike heltene gjør og hvilket utstyr som passer best til de, er det opp til deg å finne ut av.

Aldri sett en feit kar med en tønne under armen?

Dette er en rask og forenklet oversikt over hva som finnes i League of Legends, og hva det hele går ut på. Produksjonsmessig holder det høyt nivå, både grafikk- og designmessig. Spillet har en fargerik, og nærmest tegneserieaktig estetikk á la Warcraft 3, uten at det hele blir for barnslig. Dersom man allikevel vil gi utviklerne, Riot Games, litt penger og samtidig støtte videre utvikling, har de en egen betalingsanordning som gjør at man kan betale for drakter(skins), eller erfaringspoeng. Man kan heldigvis ikke betale for noe som gjør dine karakterer kraftigere enn andres, noe som selvfølgelig hadde vært urettferdig.

Alt i alt er dette et spill som det ikke koster noe å prøve, annet enn litt harddiskplass på pc'n. Det eneste som kreves er en liten dose tålmodighet, og viljen til å prøve noe helt nytt. Dersom du liker strategi, og gode avtaler, er League of Legends en deal du ikke kan si nei til.

Ingen kommentarer: